Seara Filmului Coreean – Korean Movie Night


afis

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Coreea și România și cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania 2015, Ambasada Republicii Coreea a avut onoarea de a organiza Seara Filmului Coreean, la Cluj Napoca.

Evenimentul a avut miercuri, 27 mai 2015, la ora 19:00, la Cinema Victoria.

“The Face Reader”, un film coreean consacrat din 2013, cu Song Kang-ho în rolul fiului unei familii căzute în dizgrație, care călătorește prin Joseon (regat coreean care s-a întins pe durata a cinci secole, între 1392-1897), studiind fizionomia.

Acesta are abilitatea de a determina personalitatea, starea de spirit și comportamentul unei persoane doar privindu-i chipul. Talentul acestuia îl aduce la Curtea Regală, unde este prins în lupta pentru putere dintre Marele Prinț Suyang și Generalul Kim Jongseo, un fidel de rang înalt al Regelui Munjong.

The Face Reader a devenit unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din Coreea de Sud în 2013, cu 9,1 milioane de bilete vândute. A câștigat 6 premii la a 50-a Ediție a Premiilor Grand Bell, inclusiv Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor – Han Jae-rim, și premiul pentru Cel mai Bun Actor – Song Kang-ho.