Forum romano-coreean privind cooperarea in domeniile agrozootehnic si alimentarIntre 16-19 decembrie 2014, Asociatia culturala si de afaceri romano-coreeana Open Bridge Consortium in colaborare cu guvernul provinciei Gyeongbuk si Kyungpook University, organizeaza un forum romano-coreean, pe probleme de cercetare si schimburi academice, precum si comerciale, in domeniul agrozootehnic.

La acest eveniment, delegatia romana este compusa din : Dr. Ioan Jelev -Academia de Stiinte Agricole, Dr. Aurelia Diaconu- Directorul Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pe terenuri nisipoase Dabuleni, Dr. Mihail Coman, directorul Institutului de Cercetari Pomicole Maracineni, Prof. Florin Stanica, prorector USAMV Bucuresti.

Invitatia a fost onorata din partea Clujului, de catre: prof.dr. Doru Pamfil, rectorul USAMV Cluj, d-na prof.dr. Roxana Vidican, decanul Facultatii de Agricultura a USAMV Cluj si D-na Sevastita Muste, decan al Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor a USAMV Cluj.

Delegatii clujeni au participat activ la acest forum, prezentandu-se atat oportunitatile oferite de USAMV Cluj in ce priveste cooperarea academica in domeniul cercetarii si transferurilor de tehnologii , cat si pentru perfectarea schimburilor de studenti pentru 2015, agreate la sfarsitul lunii octombrie. Importanta schimburilor de studenti, precum si posibilitatile de agroturism, a fost evidentiata si de statutul “Cluj-Capitala Europeana a Tineretului in 2015”.

Totodata, s-au mai prezentat si discutat oferta generata de potentialul judetului Cluj, in domeniul agriculturii, pomiculturii si produselor procesate. In cadrul proiectului Transilvania Center, a fost prezentat numarul 4 din revista TRANSILVANIA OUTLOOK, editata de Open Bridge Consotium. In cadrul evenimentului, au fost degustate produsele marca BONAS. Producatorul clujean, a fost vizitat de o delegatie coreeana, la sfarsitul lunii octombrie a.c., cand s-au organizat intalniri si vizite la Consiliul Judetean Cluj, USAMV Cluj, Agro Transilvania Cluster, Statiunea Agricola Turda.

La evenimente, a fost prezent si Ambasadorul Romaniei in Republica Coreea, Excelenta Sa, Domnul Calin Fabian..