Tehnologii Noi in Agricultura


Tehnologii noi in agricultura

 

Anul trecut, am inceput asistarea companiei Love of Soil 119, companie coreeana specializata in utilaje si tehnologii pentru agricultura.Inscrisa in programul gloink, aceasta deja incerca de cativa ani sa introduca tehnologii noi in piata europeana, in special in Romania. Compania produce utilaje pentru irigatii, tratamente plantelor si solului, fiind totodata pionierul introducerii cartofului dulce in Romania.   Daca in primii ani, rezultatele s-au lasat asteptate, de la preluarea cazului de catre OBC, lucrurile s-au schimbat in bine. In primul rand, s-a acordat asistenta profesionala, pentru evaluarea si verificarea partenerilor, iar pentru prima data, compania coreeana a primit studii de piata si marketing, realiste. Daca partenerii din primii ani, nu sau dovedit a fi cei potriviti, la doar cateva luni de la primirea cazului, s-a incheiat parteneriatul cu compania clujeana Bronto Comprod SRL. In calitate de distribuitor exclusiv al Love of Soil 119 Machinery Co., compania clujeana pune la dispozitia agricultorilor romani si  europeni tehnologia coreeana, pentru echipamente si utilaje destinate culturii cartofului dulce, impreuna cu servicii profesionale de asistenta tehnica,

Prin aceasta, se aduce un real suport, eforturilor facute de catre compania coreeana in colaborare cu statiuni experimentale si institutii din Romania, pentru introducerea de culturi noi, rentabile pentru fermierul roman.

Relatia inceputa nu este doar de producator-distribuitor pentru utilajele specializate, ci una de parteneriat,  gama de produse largindu-se cu aruncatoare de fum destinate dezinfectiei si cu transferul de tehnologie pentru productia de solarii eficiente mai aproape de piata, compensand astfel handicapul costului transportului.

Astfel, in momentul cand vor fi finalizate etapele omologarii soiurilor noi, cercetate pentru cultivare in conditiile specifice Romaniei, fermierii romani si nu numai, au in acest parteneriat, un sprijin profesionist si serios.