Ziua Culturii Coreene 2014 .


In data de 29 mai 2014, am organizat Ziua Culturii Coreene, la Cluj-Napoca. Si in acest an, am avut participarea maestrilor bucatari din orasul Suwon impreuna cu cei de la Memo 10 din Cluj-Napoca, care au pregatit un japchae (paste de cartof dulce), ale carui arome au fost degustate de 2000 de participanti la eveniment. Aceasta demonstratie culinara nu a fost singura actiune, in data de 27 si 28 mai au mai avut loc demonstratii culinare cu participarea publicului, la festivalul culinar international, desfasurat anul acesta pe strada Kogalniceanu.

Piata Muzeului, din Cluj, a mai avut parte, de culorile costumelor traditionale coreene, costume in care publicul a putut sa se imbrace si sa se fotografieze, asistat de voluntarele Centrului Cultural Coreean al UBB Cluj, care ne-au ajutat la aceasta. Publicul a mai avut posibilitatea sa i se caligrafieze numele folosind caractere coreene.
Ca urmare a actiunilor din anii trecuti, anul acesta am demarat un program de cooperare pe tineret si sport, in cadrul caruia, pentru prima data, am obtinut un maestru de Taekwondo, din partea Centrului de Cooperari Internationale Suwon. Acesta a pregatit timp de 2 saptamani, luptatori jandarmi clujeni, in timpul zilei, iar seara copiii din clubul Dynamic Taekwondo din Cluj-Napoca, vechi colaborator al Open Bridge Consortium.
Rezultatele pregatirii au fost prezentate intr-o demonstratie spectaculoasa, care a deschis evenimentul.
Invitatia la Hwaseong Festival, din septembrie 2013, nu a ramas fara raspuns, nici pentru Ansamblul Studentesc Martisorul, acestia executand un dans coreean cu evantai, Buchae Chum, dupa coregrafia lui Dan Hedesiu.
Spectacolul pe scena, a continuat cu muzica coreeana, interpretata de soprana Maria Cristina Subtirica, care a impresionat cu vocea sa, atat publicul prezent cat mai ales diplomatii coreeni invitati la acest eveniment.
[widgetkit id=32]
A urmat apoi traditionala amestecare a ingredientelor de catre romani si coreeni.
Vineri, 30 mai, 2014, reprezentantii ambasadei coreene la Bucuresti, au participat la deschiderea TIFF 2014,precum si la prima proiectie de film coreean, din cele prezente la TIFF.