Coreea turistica


 

Coreea cu frumusetea ei pitoreasca si mostenirea culturala si istorica unica, are multe de oferit turistilor. Tara peninsulara cu patru anotimpuri distincte, ea se mandreste cu frumoasele ei plaje, munti si rauri. Exista o multime de vechi temple budiste, palate regale, statui, pagode, obiecte de interes arheologic, fortarete, sate cu traditii populare si muzee.

In ultimele doua decenii, industria turismului s-a dezvoltat foarte rapid. Numarul turistilor straini a crescut de la 84216 in 1967 la 2340462 in 1988. Acest salt este o consecinta fireasca a cresterii excelente a tarii

Langa Seul, in SUWON este un muzeu “in viata”. Satul folcloric este un sat traditional, amplasat la 30 de minute la sud de Seul. Acesta reconstituie stravechea viata folclorica coreeana. Satul a fost construit in anul 1973 si acum cuprinde unicate coreene ale unor vremi apuse. Se pot identifica aici case tipice diferitelor provincii. In piata satului se pot vedea cu regularitate dansatori pe sarma, nunti si inmormantari, concursuri de inaltare a zmeelor, grupuri de dansuri populare. Fierarul, dulgherul, olarul si artizanul de instrumente muzicale pot fi vazuti la treaba in atelierele lor.

INSULA KANGHWADO este situata in estuarul raului Han, la nord de portul Inch’on, este a cincea insula a Coreei ca marime, bogata in frumuseti istorice si naturale. Monumentele istorice mai importante sunt : un altar presupus a fi fost inaltat de Tangun, intemeietorul legendar al natiunii, fortarete, ziduri, un cuptor din perioada Koryo, secolul al XIII-lea, pentru arderea renumitelor vase de ceramica de culoarea verde pal si templul Chondungsa. Se ajunge aici cu masina, de la Seul, intr-o ora si jumatate.

KYONGJU este vechea capitala, in care regii si reginele Shillei au detinut suprematia timp de o mie de ani. Acest oras este pentru Coreea ceea ce este Atena pentru Grecia. Aici vezi la tot pasul morminte regale, pagode din piatra batuta de vreme, temple budiste si ruine ale unor cetati. Movilele de pe mormintele regale au dezvaluit nenumarate obiecte pretioase, incluzand coroane fastuoase si alte accesorii. Documentele istorice vechi arata ca orasul, construit dupa modelul capitalei T’ang, cu siruri de bulevarde si strazi intretaiate in unghiuri drepte, avea un million de locuitori si toate casele din incinta orasului erau acoperite cu tigla. Cele doua comori de seama ale orasului sunt Templul Pulguska si templul din pestera Sokkuram, din apropiere, ambele inaltate in secolul al VIII-lea, marturii ale artei budiste, deosebite de rafinata si apreciata in tot Orientul Indepartat. Muzeul National Kyongju gazduieste comori antice recuperate din Kyongju si din apropierea lui.

Statiunea Lacul Pomun, aflata la 6 kilometri inspre marginea estica a orasului, este un complex turistic nou construit, cu cateva hoteluri de categoria I si localuri diverse.

CHEJUDO este singura provincie insulara a Coreei, se afla la o ora de Seul cu avionul, dar calatorul ajunge intr-un tinut cu clima si natura diferite. Aici predomina clima semitropicala si peisajul este cu totul deosebit.

Principalul munte, Hallasan, are o inaltime de 1950 m, vulcanul stins cu un crater mare in varf. Suvoaiele de lava ale acestui vulcan, care a erupt ultima oara in 1007 au dat nastere la numeroase tuneluri, coloane si alte figuri neobisnuite de bazalt in racire rapida. Insula este un obiect turistic interesant si punctul de destinatie al lunilor de miere.


Atractii turistice 

  • Capitala Seoul – palatul Changdeokung si gradinile secrete Biwon, Altarul Jongmyo cu tabletele ancestrale ale dinastiei Joseon, Muzeul National al Coreei. Turnul Seoul masoara 238m, in varful muntelui Namsan. Memorialul si Muzeul Razboiului, Parcul Olimpic sau Parcul Cupa Mondiala.
  • Zidurile orasului Suwon si fortareata Hwaseong.
  • Drumetii, temple si fortarete, in muntii din Parcul National Bukhansan.
  • Calatorie cu trenul de mare viteza KTX, lansat in 2004 si care merge cu 300km/h.
  • Muzeul fara ziduri Gyeongiu, de langa Busan. Capitala a regatului Silla vreme de 1000 de ani, locul este plin de istorie si cultura budista
  • Templul Bulguksa. Acest templu mare din lemn este pictat foarte frumos. Un drum  serpuitor de munte duce de la templu spre Grota Seokguram, cu statuia lui Buddha din granit.
  • Parcul National Muntele Gayasan, cu templul Haeinsa in mijloc. Acesta adaposteste un triptic coreean – 80.000 de gravuri in lemn, ce descriu scripturile budiste complete. Terminat in 1252, dupa 16 ani de munca, tripticul s-a pastrat in conditii perfecte.
  • Parcul National Maritim Hallyeo – o croaziera in arhipelagul compus din 400 de insule.
  • Parcurile nationale Seoraksan, Odaesan si Chuwangsan, accesibile dinspre autostrada de pe coasta de est.