Ansamblul “Martisorul” in Suwon


In perioada 25-29.09.2013, am organizat participarea cu o delegatie mixta, la seria de evenimente Zilele Orasului Suwon, care a inclus a 50-a editie a festivalului Hwaseong.
In acest an, am obtinut sa fie invitati, pe langa maestri bucatari, participanti la minifestivalul cultural, si un ansamblu folcloric, care sa participe la componenta folclorica a festivalului Hwaseong. Acesta, in reciprocitate cu evenimentele organizate in luna mai de Open Bridge Consortium, precum si a actiunilor de promovare a Romaniei in Coreea de Sud.
Intrucat nu era inclus in bugetul initial al organizatorilor, a trebuit sa se participe cu o echipa restransa, insa formata din cei mai buni. Iar acestia, au fost Ansamblul Martisorul, al Casei de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca, care au repetat succesul de anul trecut, de la Folkloriada Anseong. Anul trecut au ramas in memoria coreenilor, pentru prestatia deosebita, numele Martisorul adaugandu-se altor nume romanesti ramase in memorie ca indici ai performantei, (Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi,etc)
Delegatia romana a fost prezenta si cu cei mai buni maestri bucatari ai Clujului, care, alaturi de alte delegatii ale oraselor infratite au incantat publicul coreean.

Delegatia oamenilor de afaceri, invitati la sesiunea de Business Matchmaking, au avut si ei intalniri cu firme coreene, precum si intalnire cu Ambasada Romaniei, care le-a prezentat consulii onorifici din Coreea de Sud, in vederea dezvoltarii de relatii de colaborare.