Asistenta Companii


Asistenta companii

Unul din principalele scopuri pentru care a fost creat Open Bridge Consortium, si activitatea principala a departamentului de asistenta pentru afaceri, esteĀ acordarea de sprijin pentru sectorul de afaceri.

In istoria noastra, desi scurt, ne-am demonstrat capacitatea in asistenta pentru due diligence pentru companii foarte mari, care, au apreciat calitatea muncii, profesionalismul si impartialitatea muncii echipei OBC.

Totusi, cele mai bune rezultate si majoritatea activitatii de zi cu zi, o reprezinta zona IMM-urilor, mult mai dinamica, flexibila si mai putin dependenta de decizii politice.

Daca in Romania, statul ajuta o parte din intreprinderi prin procedura greoaie si totodata complexa a ajutoarelor de stat, statul coreean isi considera intreprinderile mici si mijlocii ca fiind coloana vertebrala a economiei, acordandu-le sprijin sub forma asistentei prin partenerii locali din mai multe tari.
Activitatea de business suport cuprinde identificarea si contactarea partenerilor cu profil apropiat, traducerea si prezentarea preliminara, organizarea de intalniri tip business matchmaking, organizarea de misiuni economice atat in Romania cat si in Republica Coreea.

Nu in ultimul rand, asistenta in comunicare este decisiva, in explicarea problemelor si gasirea de solutii pentru depasirea obstacolelor, transformand in succes parteneriatul intre IMM-uri din ambele tari.

Rezultate

Analizele si studiile de piata intocmite cu obiectivitate, ne-au adus regimul de partener KOTRA, cel de membru in reteaua internationala de parteneri ai Small Medium Business Administration, (agentia guvernamentala pentru intreprinderi mici si mijlocii) si, incepand din 2014, cel de reprezentanta a Gwangju Techno Park.[:]